Колеги понеже сте отворили темата.... на 156 2,4 жтд кой модел от коя марка става точно, така че да не упира в маркуча на интеркулера и да стане във ваничката и да има ампеража който препоръчва АР?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Избор на акумулатор
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от akirilov Покажи съобщениеКолеги понеже сте отворили темата.... на 156 2,4 жтд кой модел от коя марка става точно, така че да не упира в маркуча на интеркулера и да стане във ваничката и да има ампеража който препоръчва АР?цената му беше около 180-190 лв.Впечатлението ми е че се препоръчват акумулатори с по висок ампераж от тези които дават оригинално за колата когато е произведена.
CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Comment
-
Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщениеАз пък се загледах в една Искра 62Ах за 107лв.55Ах е 96лв.Сега съм с 55Ах обаче и реших да слага по-голям.Някакви мнения за Искра-та?ISKRA ENERGY се води модела...Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Comment
-
Аз съм много доволен от ФИАММ, за 2 години ВИНАГИ съм палил дори и при -24. 74 ампера. и цената си е супер (към 130лв ми са въртят в главата, че го взех с отстъпка). Приятели с бош за сумати пари не можаха да запалят.sigpic
Alfa Romeo GT JTD 16v `04
Alfa Romeo 147 JTD 8v `02 ex
Fiat Bravo GT TD100 `97 ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Burkan Покажи съобщениеАз съм много доволен от ФИАММ, за 2 години ВИНАГИ съм палил дори и при -24. 74 ампера. и цената си е супер (към 130лв ми са въртят в главата, че го взех с отстъпка). Приятели с бош за сумати пари не можаха да запалят.Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщениеЗнае ли човек, ако те изкара 3 години, ще си с 32 лв/год за акумулатор, ако вземеш някой за 160 лв и изкара 5 години, пак ще си с 32 лв/год, но по-дълго време в зоната на гаранционното обслужванеCUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Comment
-
Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщениеАкумулатора ми е доволно стар Ексайд с логото Алфа Ромео - 12г и тази зима взе да се предава. В големите студове върти много мудно, а и ми изчезнаха показанията на временния километраж 2-3 пъти. Дайте съвет за нов акумулатор. Знам, че трябва да е мнимум 50а/ч. Спрял съм се на Ексайд (фенщина и ниска цена), Банер и Молл М3, евентуално АЦ Делко и Варта. Дайте мнения. Колата е 1,8ТС от подписа.Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI
Comment
-
Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщениеНе е точно така сметката.Този дето изкарва по малко и параметрите които трябва да държи са му занижени в по големия период на експлоатация.Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщениеНа каква то и марка да се спреш виж какво им пише в каталога и какво препоръчват за твойта кола.На Фиам моя акумулатор е усилен и обслужваем червен на цвятцената му беше около 180-190 лв.Впечатлението ми е че се препоръчват акумулатори с по висок ампераж от тези които дават оригинално за колата когато е произведена.
Comment
-
Ами да споделя и моя опит - началото на ноември сменях акумулатор. Пърчоначално бях се насочил към Exide, Мишо (136) обаче ми препоръча Fiamm, че с него се разбирахме за едни джанти по същото време, но в крайна сметка взех някаква немска марка която не бях чувал преди - Berga Batterien, просто защото беше с 40м гаранция (за Fiamm ми даваха 24м). Реших, че за 40м сигурна експлоатация си струва парите - беше на малко по-ниска цена от повечето 7х Ah - пък отгоре колкото изкара - бонус.
До момента нямам проблеми, въпреки че колата я карам всеки делничен ден от тогава - фарове, климатик, радио и тнт. Веднъж бях влязъл в някаква дупка на един паркинг, отдолу сняг, лед, бордюр имаше някъде под снега... и 3 пъти ми гасна колата преди да изляза (на сняг нямах много опит до тази зима) и си запали и 4тия път без грижи. Давах и ток на един познат в големите студове преди 2 седмици.
Акумулатора, както почти всички нови е необслужваем, поне на думи, иначе си има под лепенките или под някакъв капак отвори за доливане, просто докато е в гаранция не мисля да го пипам - ако му стане нещо викам хората на място, това им е работата.sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от akirilov Покажи съобщениеВисочината на акумулатора на 156 2.4 жтд е от голямо значение, защото после се протрива маркуча на интеркулера и ще има рев. Та тази кола си има точно определен размер акумулатор - някой знае ли го?. Така изглежда.
По- нисък е от другите и е с 40 месеца гаранция.
Марката "BERGA" не е много позната у нас, но не е лоша. Слагат се фабрично в BMW.
"Exide" също имат на такава височина акумулатор. Знам каква е ситуацията при 156. Потърси в нета инфо за магазини, където се предлагат.
Last edited by bager; d.m.y г., 13:02.ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеТва е щот немаш компресияAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
Comment